Frissítve: 2012. 09. 12.

   
  
 


Interjú Biatorbágyról,
a Szily-családról és a kápolna-felújításról.


Kulturált
Települési
Környezet Díj

Kulturált Települési Környezet Díj 1/4 kép
Kulturált Települési Környezet Díj 2/4 kép
Kulturált Települési Környezet Díj 3/4 kép
Kulturált Települési Környezet Díj 4/4 kép


Európa-konferencia

Eu-konferencia


A szülőföld
szépsége

Biatorbágyi körkép
Fotóalbum Biatorbágyról

Szent Vendel-túra
A kirándulás célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet természeti, kultúrtörténeti értékekre, védendő műemlékekre. Emellett remek alkalom az I. Biatorbágy Fotópályázatra való felkészülésre. Szeptember 29-én, 9 órától. További részletek


A Város-és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) Választmánya jóváhagyta

a Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány jelölését

közösségi Podmaniczky-díjra.

    A díjakat minden évben az Országos Találkozó és Szakmai Konferencia  alkalmával adják át mindazon magánszemélyeknek és közösségeknek, akik a legtöbbet tették épített és természeti környezetünk, kulturális örökségünk értékeinek védelmében.

Hodosi Erika, az alapítvány elnöke 2011. július 28-án ünnepélyes keretek között vehette át a díjat Budaörsön, a Városházán, a Szövetség XXX. Országos Találkozójának és Szakmai Konferenciájának első napján, Ráday Mihály elnöktől.
 


2011. július 5-én elhunyt Andrész Mátyás, korábbi önkormányzati képviselő, Biatorbágy Nagyközségért díj kitüntetettje, a biai római katolikus egyházközségi képviselő-testület tagja, gazdasági felelőse. A Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány kuratóriumának tagja volt kezdettől fogva. E tisztségben közreműködött a (Szily-) Szent Vendel-kápolna felújításában, a Szent Vendel- és a Szentháromság-szobrok, több út menti és határbéli kereszt restaurálásában, könyvek kiadásában.

Andrész Mátyást 2011. július 12-én búcsúztattuk a biai római katolikus temetőben. (Biatorbágyi Krónia, 2011. július)


1% városunk képi kultúrájáért A Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány kuratóriuma ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik 2008. évi személyi jövedelemadójuk 1%-ról alapítványunk javára rendelkeztek. Az alapítvány a felajánlott 177 164 forintot a saját kiadásában megjelentetett Biatorbágyi Körkép című kötet nyomdaszámlájának (1 730 327 Ft) kifizetéséhez használta fel 2009. december 17-én. Köszönjük támogatásukat, mely által könyv formájában mutathattuk be - négy természeti évszakban - városunk szépségét, valamint az alapítvány által eddig megmentett, felújított műemlékeket. Az APEH értesítése szerint a 2009. évi személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásának várható összege 231 837 forint lesz.  (Hodosi Erika, Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány elnöke )

 
 
   
 


Írás jelent meg a kápolnáról a múlt-kor történelmi portálon, a műemlékem.hu oldalon, a National Geographic Magyarország és az Építészfórum oldalán.

   

Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány
2051 Biatorbágy, Jókai utca 12. Tel./fax: 06 (23) 311-239
Számlaszám: 64500058-12555222.
E-mail: alapitvany@biatorbagyka.hu

webdesign:
Horváth Imre