VARGA PÉTER

1961 június 3-án születtem Komlón, Baranya megyében. Az általános iskola után a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumba kerültem, ahol 1979-ben érettségiztem, jeles eredménnyel. 1980-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetemre jelentkeztem német-lengyel szakra, tanulmányaimat 1986-ban (német szakos tanári diploma) illetve 1987-ben fejeztem be (lengyel szakos bölcsész, magyar nyelv és irodalom szakos tanári diploma). Azóta dolgozom megszakítás nélkül az ELTE Germanisztikai Intézetének Német Irodalom Tanszékén.

Családommal, (feleségemmel és időközben négy gyermekemmel) 1988 óta élünk Biatorbágyon. Életünket a településen nem csak a budapesti munkába járás és az esti hazatérés határozta meg, hanem viszonylag korán bekapcsolódtunk a helyi kulturális és egyéb közösségi megmozdulásokba.

1999-ben – több támogató összefogásával – sikerült díszes kiadásban megjelentetni a biatorbágyi kötődésű Adam Sager  kántortanító kézírásos imakönyvét, amely a Frankfurti Könyvvásáron is szerepelt.

2002 és 2006 között a település önkormányzati képviselője voltam.
2001-ben a Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány létrehozói tiszteltek meg azzal a bizalommal, hogy az alapítvány elnökségére kértek fel, amely tisztséget 2009-ig töltöttem be, jelenleg a kuratórium elnökhelyettese vagyok. Biatorbágy kulturális élete, épített és humán kulturális értékei mindmáig fontosak számomra, szeretnék továbbra is azon munkálkodni, hogy településünk fejlődése fenntartható, élhető és az itt lakók számára jó közérzetet biztosító úton haladjon tovább.